Üniversitemiz Konferans Salonu’nda İzmir Demokrasi Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırmaları Merkezi Kadın ve Aile Çalışmaları Anabilim Dalı, İzmir Ticaret Borsası, TOBB ve Karabağlar Kaymakamlığı iş birliği ile “Kadın Girişimciliğinde Yeni Perspektifler” başlıklı 1. Kadın ve Aile Araştırmaları Çalıştayı düzenlendi.
Çalıştaya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yanı sıra Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Kaymakam Refiki Şule Demirtaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kadın Girişimciler İzmir İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Zeynep Öner, kamu kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın protokol konuşmalarında Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, “Merkezimiz tarafından her sene kadın konusundaki güncel bir konuyu ele alacak şekilde düzenlenmesi planlanan çalıştay, 1980 sonrası kalkınma ve gelişmenin önemli bir sürükleyicisi olarak gördüğü kadın girişimciliği konusunu, bu seneki çalıştay konusu olarak seçmiştir. Çok mutluyuz ki bu seneki çalıştayı çok değerli paydaşlarla birlikte yapma şansına sahip olduk. Tüm paydaşlarımıza değerli katkılarından ötürü teşekkürlerimizi sunarım. Her alanda güçlendirilmesi ve desteklenmesi gereken kadınların, işgücü piyasalarında daha fazla ve etkin olmaları ülkemizin gelişmesi için hayati bir öneme sahiptir. Bu ana hedef doğrultusunda üniversiteler de dahil olmak üzere herkese görev düşmektedir. Üniversitemizin kuruluştan itibaren temel hedeflerinden biri de budur ki sadece öğrencilerimize değil uluslararası, ulusal ve İzmir ilinde farklı kesimlere de ulaşarak, gelişme ve kalkınmaya katkı sağlamak ve çevremizi de dönüştürebilmektir. Bugün de bu etkinliğin çıkış noktasını bu hedef oluşturmaktadır. İzmir ilinin farklı bölgelerindeki kadınlara kadın girişimciliği konusunda KOSGEP ve İŞKUR uzmanları tarafından eğitimler verilecektir. Akademik tartışmaların da yer aldığı çalıştayda, ayrıca bu alandaki başarı öykülerinin de paylaşılması ile kadınlara deneyimlerini paylaşma imkânı da verilebilecektir.” ifadelerine yer verdi.
Çalıştay protokol konuşmaların ardından Açılış Oturumu ile devam etti. Açılış Oturumu Rektörümüzün moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Oturumlar öğle arasının ardından sürdürüldü.
Çalıştay katılan tüm kadınların yaratıcı drama etkinliği ile son buldu.