2019 Yılı Akademik Teşvik Başvuru İşlemleri

DUYURU

 

Başvuru yapacak öğretim üyesi ve elemanları için:

 

“Takvim”: Başvuru yapacak öğretim üyesi ve elemanlarının, ilan edilen “Takvim” dâhilinde işlemlerini yürütmeleri gerekmektedir.

 

“İstenen Belgeler”: Puanlama yapılacak faaliyet ve alt faaliyetler için “İstenen Belgeler” formundaki belgeler, aynı formdaki açıklamalar dikkate alınarak eksiksiz bir şekilde Başvuru Dosyasına eklenecektir.

  

“İçindekiler Formu”: Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonları ve Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu’nun kontrolünü kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş olan “İçindekiler Formu” doldurularak Başvuru Dosyasının en üstüne konacaktır. Bu form istenildiği kadar genişletilebilir.

 

“Değerlendirme Tabloları”: Başvuru yapacak her bir öğretim üyesi ve elemanı, Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanıp imzalanmış “Değerlendirme Tabloları” formunu kendi dosyasına eklemeyi unutmamalıdır.

 

“Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu Karar Tutanağı”: Bu form ilgili öğretim üyesince doldurulacak, Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu’na imzalatılacak ve eğer yararlanılacaksa, senyör ismi belgelendiren yayınlar (“İstenen Belgeler” formunda karşılık gelen belgelerle birlikte) ilgili tabloya işlenecektir. Bu tablonun yer aldığı sayfa Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu tarafından paraflanacaktır.

 

Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonları için:

 

“Değerlendirme Tabloları”: Bu formdaki ilk tablo, başvuru yapan bütün öğretim üyesi ve elemanlarının ilgili bilgilerini ve değerlendirme sonrası puanlarını içerecektir.

İkinci tablo ise sadece, eksiği bulunan ve kendisine eksiğini gidermesi için süre verilmesine rağmen bu eksiğini gidermeyen öğretim elemanları için doldurulacaktır. Eksikliklerin gerekçeleri, “İçindekiler Formu”nda yer alan numaralar belirtilerek yazılacaktır.

“Değerlendirme Tabloları” formuna istenildiği kadar ilave satır eklenebilecektir. Bu formdaki bütün sayfalar Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu tarafından paraflanacaktır.

 

Dekanlar/Müdürler için:

 

“Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu Karar Tutanağı”, dekan/müdür tarafından onaylanarak Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu’na (Rektörlüğe), ilan edilen takvime uygun olarak gönderilecektir.

 

Genel Not: Başvuru yapacak öğretim üyesi ve elemanları ile Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonlarının, başvuru ve değerlendirme için gerekli bütün formları ve belgeleri elektronik ortamda hazırlayarak çıktı almaları gerekmektedir. Ayrıca, doldurulacak formların formatında değişiklik yapılmamalıdır.

 

Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği