Ortak Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı Duyurusu

Üniversitemize Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Dikkatine…

 

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavına Üniversitemize yeni kayıt yaptıran ve ilk kez Yabancı Dil Dersi alacak olan öğrenciler katılabilecektir.

İzmir Demokrasi Üniversitesi birinci sınıf öğrencilerinin yükümlü olduğu ortak zorunlu İngilizce dersleri için bir yeterlilik sınavı yapılır. Bu sınav tek oturumda gerçekleşir. Bu sınavdan 60 ve üzeri alan öğrenciler muaf olurlar. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavından 60 ve üstü alan öğrencilerin notu, İDÜ Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre harf notuna çevrilir ve bu not her iki dönem için aynı harf notu olarak öğrenci kütüğüne işlenir.

Sınav Use of English & Vocabulary (İngilizce Kullanımı ve sözcük Bilgisi) ve Reading (Okuma) olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Her bölümün ortalamaya katkısı aşağıdaki şekilde olacaktır.

 

         Use of English %75          

 

         Reading %25

 

Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavına girmek isteyen öğrencilerin 24-25 Eylül 2018 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokul Sekreterliğine dilekçeyle başvuru yapmaları gerekmektedir (dilekçe örneği sekreterlikten temin edilebilir). İlgili tarihlerde dilekçe vermeyen öğrenciler kesinlikle sınava ALINMAYACAKLARDIR.

 

Sınav salonları ve öğrenci listeleri sınavdan bir gün önce duyuru panolarından ilan edilecektir. Sınava girecek öğrencilerin sınavın başlamasından 30 dakika önce binada bulunmaları ve isimlerinin yazılı olduğu sınav salonuna gitmeleri gerekmektedir.

Sınavlara girebilmek için geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) gösterilmesi şarttır.

Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde sınava gelmeyen öğrenciler sınava alınmazlar. Bu sınavın bir telafisi yoktur.

 

Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Tarihi: 27.09.2018 saat 13.00

 

Sınav Yeri: İzmir Demokrasi Üniversitesi Binası

 

Senatoca eşdeğerliliği kabul edilen merkezi, ulusal ve uluslararası sınavlardan son üç yıl içinde Senatoca belirlenen puanı alan öğrenciler ise ortak zorunlu derslerden muaf olmak için 24-25 Eylül 2018 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu sekreterliğine dilekçeyle başvuru yapmaları gerekmektedir (dilekçe örneği sekreterlikten temin edilebilir). Dilekçeye geçerliliği olan sınav sonuç belgeleri eklenmesi gerekmektedir

 

Ortak Zorunlu Yabancı Dil Derslerinden Muaf Olmak İçin Eşdeğerliği Kabul Edilecek Sınavlar Ve Notları

 

TOEFL IBT : 60 ve üzeri almış olmak

CAE : en az  C seviyesi

CPE: en az  C seviyesi

PTE- Academic : 51 ve üzeri almış olmak

YDS: 40 ve üzeri almış olmak

YÖKDİL: 45 ve üzeri almış olmak