Üniversitemizde “Flört Şiddetine Karşı Mücadele” Konulu Eğitim Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 17 Ekim 2024 tarihinde öğrencilere, idari ve akademik personele yönelik “Flört Şiddetine Karşı Mücadele” konulu eğitim gerçekleştirdi.

Eğitim, sayın rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Hande Şahin’in açılış konuşmalarıyla başladı. İlk oturumda psikoloji bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gizem Gerdan “Flört Şiddetini Anlamak: Türleri, Risk Faktörleri ve Ruh Sağlığı Üzerine Etkileri” isimli konuşmasını gerçekleştirdi. 2.oturumda ise Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen uzman polis memurları, Kadına Yönelik şiddet ve aile içi şiddet durumlarında izlenmesi gereken hukuki yolları anlatıp KADES uygulamasının kullanımı hakkında eğitimlerini gerçekleştirdiler.