Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğrencileri Ödüle Layık Görüldü

Tıp Fakültesi öğrencileri İnovaTİM Yarışmasında “Yapay Zekâ” kategorisinde 2. oldu. Rektör Tunçsiper, ödül alan öğrencileri tebrik ederek projeleriyle başarı kazanan ekiple gurur duyduğunu söyledi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileri; Emre Güden, Furkan Enes Doğan ve İYTE Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Mert Güden’den oluşan ekip İnovaTİM yarışmasında 2. olarak büyük bir başarıya imza attı. Yarışmada dereceye giren ekibi kutlayan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, “Yapay Zeka ve inovasyon alanında yaptıkları kıymetli proje ile kazandıkları bu önemli ödül için sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.


İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Görevlisi Merve Horoz’un danışmanlığında yaptıkları “Makine Öğrenimi Destekli Radyasyon Azaltıcı Tıbbi Görüntüleme Sistemi” isimli proje ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin düzenlediği “İnovaTİM İnovasyon Yarışması’nda 2. oldular. Başarılı ekip ödüllerini, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “İnovaTİM İnovasyon Yarışması Ödül Töreni’nde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe’den aldı.