İzmir Demokrasi Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumu 2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporunda 4 Ayrı Ödüle Layık Görüldü

İzmir Demokrasi Üniversitesi, 2024 Üniversite İzleme ve Değerlendirme raporunda 4 ayrı ödüle layık görüldü.

İzmir Demokrasi Üniversitesi, kişi başı doğrudan karbon ayak izinin en düşük olduğu ilk 20 üniversite arasında 1. sırada yer aldı. Ar-Ge harcamalarında ilk 20’de 8. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise ilk 5. sıraya girerek önemli bir başarı elde etti. Ayrıca, endeksli dergi ve kitaplarda ulusal iş birliği ile yayımlanmış yayın oranının en yüksek olduğu ilk 20 üniversite arasında 17. sırada yer aldı. Akademik personel içinde kadın personel oranının en yüksek olduğu ilk 20 üniversite arasında da 2. olmuştur.

Rektör Tunçsiper, İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin güçlü bir akademik ve idari kadroya sahip olduğunu ifade ederek, bu başarıların sürekli artmasını temenni etti.