İzmir Demokrasi Üniversitesine Engelsiz Üniversite Ödülleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Engelsiz Üniversite Ödülleri” kapsamında İzmir Demokrasi Üniversitesine bir mavi bayrak, iki Engelsiz Program Nişanı verildi.

YÖK 2024 Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında Rektörlük Yerleşkesi Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişim konusunda yaptığı düzenlemelerden dolayı mavi bayrak ile ödüllendirildi. Ayrıca, İzmir Demokrasi Üniversitesinin Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı, görme engelliler için yaptıkları düzenlemelerden dolayı; Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Programı ise Otizm Spektrum Bozukluğuna yönelik düzenlemeler neticesinde “Engelsiz Program Nişanı” almaya hak kazandı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, nitelikli bir yüksek öğretime erişimin toplumdaki her bireyin hakkı olduğunu belirterek, bu kapsamda yürüttükleri çalışmalar ve düzenlemelerin engelleri ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu ifade etti. Bu çabaların YÖK tarafından “Engelsiz Üniversite” tanımlamasıyla ödüllendirilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Tunçsiper, bu ödüllerin alınmasında emeği olan akademik ve idari personel ile tüm öğrencilere teşekkür etti.