Rektör Tunçsiper Türkiye – Özbekistan Eğitim Forumu’na Katıldı

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen Türkiye ile Özbekistan arasındaki yükseköğretim alanındaki iş birliklerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’na katıldı.

Forumun açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Erol Özvar, Türk Dünyasının iki önemli devleti olan Türkiye ve Özbekistan’ın, değişen ve dönüşen dünyada ortaya çıkan kriz ve sınamalara her alanda iş birliklerini geliştirerek yanıt verebileceğini belirtti. Özvar, konuşmasında “Ortak hedef ve vizyonlarımızı gerçekleştirme hususunda iki ülke üniversitelerine de çok önemli görevler düşmektedir” dedi.

İki gün süren programda, iki ülke akademisyenleri paralel oturumlar gerçekleştirdi.