İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen Türkiye ile Özbekistan arasındaki yükseköğretim alanındaki iş birliklerini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’na katıldı.
Forumun açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Erol Özvar, Türk Dünyasının iki önemli devleti olan Türkiye ve Özbekistan’ın, değişen ve dönüşen dünyada ortaya çıkan kriz ve sınamalara her alanda iş birliklerini geliştirerek yanıt verebileceğini belirtti. Özvar, konuşmasında “Ortak hedef ve vizyonlarımızı gerçekleştirme hususunda iki ülke üniversitelerine de çok önemli görevler düşmektedir” dedi.
İki gün süren programda, iki ülke akademisyenleri paralel oturumlar gerçekleştirdi.






![]() |
İzmir Demokrasi ÜniversitesiHedefimiz; öncelikle insani değerlerine sahip, ülkemize faydalı, yenilikçi, teknolojiyi yakından takip eden ve geliştiren vizyon sahibi öğrenciler yetiştirmektir. İzmir Demokrasi Üniversitesi; bilim, sağlık, sanat, ekonomi, kültür ve teknolojiye katkı sağlamayı; etik değerleri gözeterek yenilikçi ve disiplinler arası araştırmalar yapmayı; nitelikli, eleştirel düşünebilen, geleceğe yön veren bireyler yetiştirerek topluma hizmet etmeyi görev edinmiştir.
Copyright İzmir Demokrasi Üniversitesi - Bilgi İşlem Daire BaşkanlığıTüm hakları saklıdır.
|