TEKNOFEST Antalya Teknoloji Yarışmalarında İzmir Demokrasi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencimiz Finale Kaldı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) bu yıl, 5-8 Eylül tarihleri arasında Türkiye turizminin başkenti Antalya’da gerçekleştirilen teknoloji yarışmaları finallerine ev sahipliği yapmaktadır. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın da katılımıyla, yapay zekâdan helikopter tasarımına kadar uzanan 25 teknoloji yarışmasına 1 milyon 650 bin başvuru yapılmıştır.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Teknofest 2024 Antalya Teknoloji Yarışmaları çerçevesinde Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, yetenekli gençlerin projelerini dikkatle incelemiştir. Ziyaret sırasında, İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin desteklediği Analog Çip Tasarımı yarışmasında finale kalan Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencilerine ve İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda Sağlık ve İlk Yardım Kategorisi’nde yarışan Tıp Fakültesi öğrencilerine başarılar dileyen Rektör Tunçsiper, üniversitemiz takımlarına olan güvenini dile getirerek, sonuç ne olursa olsun finale kalmanın büyük bir başarı olduğunu ifade etti ve takımlara başarılarının devamını temenni etti.