İzmir Demokrasi Üniversitesi Akademisyenlerinden TÜBİTAK 1001 Projelerinde Yeni Başarılar

İzmir Demokrasi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Nazife (Erarslan) Doğan’ın Yürütücü’sü olduğu “Zemin Güçlendirme ve Kütle Betonlarda Net-Sıfır Çimento ve Nano-Silika Kullanarak Sürdürülebilir Çevre Koruma ve Sera Gazı Emisyonlarını Azaltma Araştırması” başlıklı proje TÜBİTAK 1001 programından destek almaya hak kazandı. Projede, CO2 salınımdan büyük oranda sorumlu Portland çimento yerine projenin sanayi destekçisi olan OYAK A.Ş’nin yeni ürünü ‘net-zero çimento’su ile nano-malzeme ve çevre dostu sürdürülebilir bir ürün olan ‘kolloidal silika (KS)’nın birlikte kullanılması literatürde ilk kez araştırılacaktır.Proje araştırma ekibinde İzmir Demokrasi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğrt. Üyesi Pınar Sarı Çavdar ve Necmettin Erbakan Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğrt. Üyesi Yavuz Yenginar bulunmaktadır.

1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Ege Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fulya Dedeoğlu yürütucülüğünde İzmir Demokrasi Üniversitesi  öğretim üyeleri Doç. Dr. Erim Konakçı ve Dr. Ögr. Üyesi Bora Temur’un araştırmacı olarak görev aldığı SOBAG 124K905 nolu “Batı Anadolu Neolitik Topluluklarının Kaynak Kullanımı ve Sürdürülebilirlik Stratejileri: Ekşi Höyük Örneği* başlıklı proje önerisi Tübitak tarafından kabul edilmiştir.