Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper Akit Tv’nin “Eğitim Atlası” Programına Canlı Yayın Konuğu Oldu

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Akit TV’de canlı olarak yayınlanan Eğitim Atlası programına konuk oldu.  Prof. Dr. Ahmet Akın’ın sunucusu olduğu programda, Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper programa davetleri için Ahmet Akın’a teşekkürlerini dile getirdi.

Programın açılışında Rektör Tunçsiper, 2017 yılının başında kurucu rektör olarak atandığı İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin kısa süre içerisinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine başladığını belirtti. 2017 yılından itibaren bölümlere öğrenci alımı gerçekleştiren İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde 10 fakülte, 3 yüksekokul ve 3 enstitü bulunmaktadır. Rektör Tunçsiper, 2024 yılı itibariyle İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde yaklaşık 42 bölümün aktif olduğunu, özelikle 13 Devlet Üniversitesinde ve Ege Bölgesinde Tıp Fakültesi’nin %100 İngilizce eğitim veren iki Üniversiteden bir tanesidir. Aynı zamanda ve Üniversitemizde toplam personelin %70 kadın çalışan olduğunu ve bununda Avrupa birliği ortalamasının üstündedir.

Ana yerleşke ve yapımı biten Uzundere Yerleşkesi hakkında tanıtıcı bilgiler veren Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, sözlerine İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin olanaklarından bahsederek devam etti. Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İzmir Demokrasi Üniversitesi güçlü bir akademik kadroya sahip olduklarını ifade ettiği açıklamasında, TÜBİTAK TÜBİTAK-A2209 projelerinin %70‘in kabul görmekte olduğunu ifade etti.

Üniversitemiz bünyesinde ve dahil olduğunuz sosyal sorumluluk projelerimiz bulunmaktadır. İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören 50 öğrencimiz, işitme engelli vatandaşlarla rahat iletişim kurup onlara daha iyi tedavi olanakları sunmak amacıyla işaret dili öğrenmektedirler. Otizm Araştırma ve Uygulama Merkezimiz ile Ege Bölgesinde tekiz ve bunun gururunu yaşamaktayız. Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi. Orçun Berrakçay tarafından otizmli öğrenciler için İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu düzenli konserler vermektedir.

İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin manevi değerlere de çok bağlı bir kurum olduğunu belirten Rektör Tunçsiper, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne verdikleri önemden, idari ve akademik personel ile öğrencilerin ve halkın da katılımıyla gerçekleştirdikleri etkinliklerden bahsetti.

Öğrencilerimiz Üniversitemizde mezun olduktan sonra çok geniş iş imkanlarına sahip olmaktadır. Üniversitemizin Meslek Yüksekokulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık programını bitirerek dereceye giren öğrenciler firma tarafından istihdam edilmek üzere mülakata aldıklarını ve ardından hemen hızlı bir şekilde işe başlamaktadırlar.

İzmir Demokrasi Üniversitesi gelecek hedefi ise Türkiye’de 208 Üniversite arasında ilk 10’da olmasıdır.