İzmir Demokrasi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

İzmir Demokrasi Üniversitesi akademik ve idari personeli “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinliklerinde bir araya gelerek geleneksel hale getirdikleri “Demokrasi Yürüyüşü”nün 7.sini gerçekleştirdi.

Gündoğdu Meydanı’nda toplanan akademik ve idari personel, Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in liderliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek Atatürk Anıtı önünde toplandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Narlıdere Şehitliğini de ziyaret etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde devam etti. Prof. Dr. Fuat Sezgin Fuaye Alanı’nda düzenlenen törende “Milletin Zaferi” video gösteriminin ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Seda Gözde Tokatlı bir konferans verdi. “Milletin Zaferi – Ulusal ve Uluslararası Basında 15 Temmuz” Fotoğraf Sergisi’nin açılışından sonra şehitlerimizin aziz ruhları için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve lokma hayratı gerçekleştirildi.

İzmir Demokrasi Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri, şehitlerimiz anısına İzmir Demokrasi Üniversitesi 15 Temmuz Hatıra Ormanı’na fidan dikimi ile son buldu.