İzmir Demokrasi Üniversitesi Mezuniyet Törenlerinde  Filistin Unutulmadı

İzmir Demokrasi Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet törenlerinde Filistin’de yaşanan olaylar gündeme taşındı. Tıp Fakültesi başta olmak üzere, diğer fakültelerin mezuniyet törenlerinde de akademisyenler ve öğrenciler Filistin’e dikkat çekti.

Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler ve akademisyenler, “Filistin Bu Sene Mezun Vermedi Dünya Sınıfta Kaldı” sloganını taşıyan pankartlarla sahneye çıktı. Filistin’de yaşanan soykırıma ve zulme karşı sessiz kalan batılı ülkelere tepki gösteren katılımcılar, bu anlamlı mesajlarıyla izleyicilerden büyük destek aldı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper de mezuniyet törenlerinde yaptığı konuşmalarda, Üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini belirterek, Filistin’de yaşanan zulme karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bu vesileyle Filistin halkının her daim ve her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.” dedi.