İzmir Demokrasi Üniversitesinde İsrail Protestosu

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü önünde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi.

İzmir’deki çeşitli üniversitelerde görevli akademisyenler bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptı. İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, böylesine anlamlı bir etkinliğin İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü önünde yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi. “Yüreğimiz yanıyor, acılar tarif edilebilecek gibi değil. Mezuniyet törenleri yaptığımız bu günlerde oradaki öğrencileri de düşünüyoruz. Bu nedenle bu konuyla ilgili yapılacak her türlü etkinlikte biz de yer almak istiyoruz” diyen Rektör Tunçsiper, bu konuda üniversite olarak üzerlerine düşecek her türlü göreve hazır olduklarını belirtti.

İzmir Demokrasi Üniversitesinden çok sayıda akademisyenin katıldığı protesto etkinliğinde konuşan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Alcı da İzmir’deki öğretim üyeleri olarak tarihe not düşmek ve taraflarını belli etmek için burada olduklarını ifade ederek, “Bugün Batı dünyası söylem üstünlüğünü, ahlaki üstünlüğünü kaybetmiştir, artık onların bize söyleyeceği bir söz kalmamıştır. Her şey dünyanın gözü üstünde oluyor; hastaneler, eğitim kurumları, üniversiteler, ibadethaneler, evler ve sivil altyapı tamamen yok edildi. Tüm bunlarla birlikte uluslararası kurumlar ve hukuk da yok edildi” dedi.