İzmir Demokrasi Üniversitesinde”Balkanlar, Göç ve Kadın” Başlıklı Panel Düzenlendi

30.05.2024 tarihinde İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde düzenlenen “Balkanlar, Göç ve Kadın” başlıklı panel büyük ilgi gördü. Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik, Doç. Dr. Ayşegül Hüseyniklioğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Etkinlikte, Balkan göçlerinin kadınlar üzerindeki etkileri ve bu sürecin toplumsal yansımaları tartışıldı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Hande Şahin’in yürüttüğü panelde, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Ege ve Balkan Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Beycan Hocaoğlu; Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Ferişte Öztürk Güngör ve emekli öğretmen Kadriye Mutlu kendi göç hikayelerini tarihsel, coğrafi ve sosyal perspektiflerden ele aldılar.

Etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisi ve verimli tartışmalarla sona erdi. Başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper olmak üzere emeği geçen merkez müdürlerimize, öğrencilerimize ve katılımcılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.