Rektörümüzden, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Mesajı

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne ilişkin bir mesaj yayımladı.

Devletimizin otizmli çocuklarımızın daha iyi şartlara kavuşabilmesi için tüm imkânlarını seferber ettiğini belirten Rektör Tunçsiper ; “2 Nisan, dünya genelinde otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak için ayrılmış özel bir gündür. Her otizm tanılı bireyin deneyimi farklıdır ve bu durum her bir bireyin benzersizliğini ortaya koymaktadır. Otizm tanılı bireyler çeşitli zorluklarla karşılaşılmasına rağmen onların birçok yetenekleri ve güçlü yönleri bulunmaktadır. Otizm Farkındalık Günü, bu güçlü yönleri vurgulamanın yanı sıra, toplumun bu bireylerle empati kurmasını, anlayış geliştirmesini ve onları desteklemesini sağlayacak bir fırsattır.

Bu özel günde, otizm spektrumunda yer alan bireylerin yaşadığı deneyimleri ve günlük yaşamlarını anlamak için önemli bir fırsat sunulmaktadır. Empati kurmak, otistik bireylerin karşılaştığı zorlukları anlamak ve destek olmak için kritik bir adımdır. Her bireyin farklı ihtiyaçları ve güçlü yönleri olduğunu anlamak, daha kapsayıcı bir toplum oluşturmanın temelidir. Biz de üniversitemiz olarak sadece bir gün değil her gün otizmi kabul edip destek sağlamak ve onların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak için çaba sarf ediyoruz. Unutmamamlayız ki, her birimiz farklıyız ve bu farklılıklarımızı kutlamak, toplumumuzu daha güçlü hale getirir”. Diyerek sözlerini sonlandırdı.