İzmir Demokrasi Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Programında Kadın Ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Bu Yıl 4.Sünü Düzenlediği Etkinlikte Üniversitemizi Ziyaret Eden Kadınlarla Bir Araya Geldi

Etkinlik sırasıyla, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hande ŞAHİN, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Uzmanı Güliz KULİ ve İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER’ in açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen ilk oturumda, Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ecehan ARAS “Aile Hukukunda Kadının Yeri” başlıklı sunumuyla ve Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Uran KURTGÖZ “Çocuklarımızı Büyütürken…” başlıklı sunumları gerçekleştirdiler. Kadın katılımcıların yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar hukuk ve psikiyatri alanında sordukları çeşitli sorularla konularla ilgili bilgi sahibi oldular.

Etkinliğin, öğleden sonra gerçekleştirilen 2.oturumunda ise Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi olan Gözde YETMEN’in koordinatörlüğünde “Biz Bize Atölye Çalışması” gerçekleştirildi. Etkinlik, Güzel Sanatlar Fakültesi, öğretim üyesi Orçun BERRAKÇAY ve Müzik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı müzik dinletisiyle sona erdi.