İzmir Demokrasi Üniversitesinde “İsrail’in Gazze Saldırılarına Akademik Bir Bakış: İnsan Hakları İhlalleri Bağlamında Bir Analiz” Başlıklı Panel Düzenlendi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından 6 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 10:30’da Rektörlük Yerleşkesi Konferans Salonu’nda “İsrail’in Gazze Saldırılarına Akademik Bir Bakış: İnsan Hakları İhlalleri Bağlamında Bir Analiz” başlıklı bir panel düzenlenmiştir. Panelin açılış konuşmasını yapan İzmir Demokrasi Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER, İsrail’in gayri insani ve gayri ahlaki olan bu saldırılarını şiddetle kınamıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya Beşten Büyüktür” söyleminin ne kadar doğru ve anlamlı olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirten Rektör TUNÇSİPER, Türkiye tarafından, bölgede kalıcı bir barışın tesisi amacıyla yapılan diplomatik girişimlerin önemini vurguladı.
Panelde İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırıları ve bu saldırıların tarihi ve politik arka planı uluslararası hukuk, uluslararası siyaset, insan hakları ve bölgesel politikalar bağlamında çok boyutlu olarak ele alındı. Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyeleri (Doç. Dr. Arif BAĞBAŞLIOĞLU, Doç. Dr. Tuğçe ERSOY CEYLAN, Doç. Dr. Dilara SÜLÜN ve Dr. Öğr. Üyesi Seda Gözde TOKATLI) Batı’nın taraflı politikalarının Filistinlilerin yaşadığı insani krizin sürmesine neden olduğu vurgusu yapıldı. İsrail’in iki aydır sürdürdüğü sivillere yönelik saldırıların uluslararası hukuka tamamen aykırı olduğu ve bunun kabul edilemez olduğu vurgulandı.