Hemşirelik Bölümü Tarafından “CUMHURİYETİN 100. YILI WEBINARLARI: UYUZ HASTALIĞI VE KORUNMA YOLLARI” Temalı WEBINAR Etkinliği Gerçekleştirildi

Hemşirelik bölümü tarafından CUMHURİYETİN 100. YILI WEBINARLARI: UYUZ HASTALIĞI VE KORUNMA YOLLARI” temalı WEBINAR etkinliği 28 Kasım 2023 Salı günü yapıldı. Etkinlik kapsamında, halk sağlığı sorunlarından biri olan Uyuz hastalığına yönelik farkındalık oluşturan, uyuz parazitinin özellikleri, hastalığın tanısı, tedavisi ve korunma yolları hakkındaki önemli bilgiler İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Fatma Aslı HAPA tarafından “İçimizdeki Tehlike: Uyuz Hastalığı” konulu sunumları ve Balıkesir Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Yasin BAYKALIR tarafından “Uyuz: Yaşam Döngüsü ve Biyolojisi” konulu sunumları ile paylaşıldı.