İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Öğrencilerine Çalgılar ve “Organoloji Söyleşileri” Hakkında Sunumlar Yapıldı

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans programı öğrencileri ile “organoloji söyleşileri” yapıldı. Etkinlikte flüt, ıklığ ve melez çalgıların dünü bugünü ve eğitimine yönelik çalışmalar ve bağlama çalgısının akort sistemi ile ilgili geleceğe yönelik bir tasarım çalışması sunuldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER’in sunum yapan öğrencilerle özellikle bir araya geldiği etkinliğin moderatörlüğünü Doç. Dr. Serenat İSTANBULLU, sunuculuğunu ise Dr. Öğr. Üyesi Orçun BERRAKÇAY yaptı. Engin Coşkun, Servet Bal, Doğukan İşbuğa ve Bilge Kara’nın organoloji konularında yapmış oldukları sunumlar izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.