Üniversitemiz “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası”nı Aldı

ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal bilgi güvenliğinin sağlanmasında insanları, süreçleri ve bilgi sistemlerini içine alan ve üst yönetim tarafından desteklenen bir yönetim sistemidir. Bilgi varlıklarını korumak ve ilgili taraflara güven veren, yeterli ve orantılı güvenlik kontrollerini sağlamak için tasarlanan ISO 27001:2013 Bilgi güvenliği Yönetim Sistemi, kurumsal yapıyı, politikaları, planlama faaliyetlerini, sorumluluklarını, uygulamaları, prosedürleri, prosesleri ve kaynakları içermekte, bilginin korunması, saklanması, kontrollü paylaşımı ve erişimini güvenle sağlamaktadır.
Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda dokümantasyon çalışmaları başlatılarak iç tetkik, yönetim gözden geçirme ve dış tetkik süreçleri tamamlandı. Üniversitemiz, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı 2023 yılı boyunca sürdürülen çalışmalar sonucunda “ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi” sertifikasını 1 Ağustos 2023 tarihi itibariyle aldı. Bu sertifika ile Üniversitemizin bilgi güvenliği konusundaki yetkinliği belgelendirilmiş oldu.
ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikası ile Üniversitemizin yazılı kurumsal hafızasına 18 Politika, 15 Prosedür, 6 Talimat vb. toplamda yaklaşık 150 adet doküman kazandırıldı. Bu farkındalık ile kalite yönetimi ve standardizasyon süreçlerine katkıda bulunmaya devam edilecektir.