İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yılı Kutlama Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yılı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılına adım atıyoruz. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bir asrı geride bıraktı. Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir sözü ile Bilime ve eğitime adanmış olan bizler ise Cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşamasını sağlayacak tarihi bilinci yüksek nesiller yetiştirmekle,  Türkiye Yüzyılı’nı bilimin ve akademinin yüzyılı yapmakla yükümlüyüz. Türk milletinin var olma mücadelesi olan bu anlamlı tarihi gençlerimize armağan etmiştir. Dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimiz, gençlerin omuzlarında yükselecek ve asırlar boyunca yaşayacaktır. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum.”