Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ve Diğer Uygulamalar Hakkında Bilgilendirme

Üniversitemiz hizmetlerine tek hesap ve şifre ile girilmektedir. Şifreniz aşağıdaki bütün uygulamalar ile entegre edilmiştir.

Öğrenci Hesabınız : ÖğrenciNo@std.idu.edu.tr

Öğrenci No Sorgulamak İçin Tıklayınız.

Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapabilmek için kullanıcı adı bölümüne Öğrenci Numaranızı şifre kısmına ise OBS sistemi ile Office 365 hesaplarınızın senkronizasyonu yapıldığı için mevcut mail şifreniz (Microsoft Teams Şifreniz) ile giriş yapabileceksiniz.

Daha önce şifresini sıfırlamamış öğrencilerimizin ve 2023 yılında kayıt olan öğrencilerimizin şifresi: T.C.KimlikIDU@ ( Örneğin: 12345678999IDU@ ) olarak belirlenmiştir.

YÖS ile kaydolan öğrencilerimiz şifredeki TCKimlik yazan alana kaydolduklarında öğrenci işlerinden alınan öğrenci belgesinde yazan TC Kimlik No yu kullanmalıdırlar.

Daha önce şifresini sıfırlamamış öğrencilerimizin şifrelerini değiştirmeleri gerekmektedir.

Parolanızı Değiştirmek İçin Tıklayınız.

Öğrenci numaranız ve şifrenizle ulaşabileceğiniz diğer hizmetler:

Öğrenci Bilgi Sistemi

Eduroam (Kablosuz İnternet Bağlantısı)

Office 365

Microsoft Teams