Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erim Konakçı’nın İki Projesi A derece ile TÜBİTAK Desteğine Layık Görüldü

İzmir Demokrasi Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erim Konakçı’nın yürütücülüğünde, 123K862 numaralı ve “Asağıseyit Höyük Geç Tunç Cağı Boya Bezemeli Seramiklerinin Tipolojik ve Arkeometrik Değerlendirmesi” ve 223K040 numaralı “Seramiklerdeki Organik Kalıntılar Aracılığıyla Aşağıseyit Höyük Geç Tunç Çağında Beslenme Alışkanlıklarının Araştırılması” başlıklı 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında TÜBİTAK’a sunulan iki projesi A puan alarak desteklenmeye layık görüldü.

TÜBİTAK projesi ile ilgili Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, üniversite olarak Yukarı Menderes havzasında iki arkeolojik kazı yürüttüklerini, Aşağıseyit Höyüğü’ndeki üçüncü kazıyla büyük potansiyele sahip yörenin turistik cazibesini de arttırmayı hedeflendiklerini bu bağlamda değerli Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Erim Konakçı’nın İki Projesi’nin TÜBİTAK desteğine layık görülmesinden duyduğu memnuniyetini ifade ederek başarılarının devamını diledi.