15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında, geleneksel hale getirdiği “Demokrasi Yürüyüşü” nün altıncısı gerçekleştirildi.
 

Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER’in liderliğinde üniversite öğretim üyelerinin ve idari personelinin ellerinde Türk Bayraklarıyla katılım gösterdiği “Demokrasi Yürüyüşü”, Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndan, Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapan Rektör Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER, “Demokrasi Yürüyüşü” nün Türk akademisinin, demokrasiye olan inancının ve bağlılığının ifadesi olduğunu vurguladı.
Demokrasi Yürüyüşünün ardından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Narlıdere BOYATLI Şehitliği Ziyareti, Rektörlük Yerleşkesi Prof. Dr. Fuat SEZGİN Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim tilaveti, lokma hayrı, bahçeye anı ağacının dikilmesi, Uluslararası İlişkiler Bölümünden öğretim üyesi Doç. Dr. Arif BAĞBAŞLIOĞLU tarafından gerçekleştirilen günün anlam ve önemine yönelik konferans ve “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” başlıklı fotoğraf sergisinin açılışı ile devam etti.

Gündüz gerçekleşen üniversite etkinliklerini takiben Rektör TUNÇSİPER, İzmir Valiliği tarafından Konak Meydanı’nda düzenlenen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına katılım gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlik Fotoğrafları