Üniversitemizde Uluslararası Diş Hekimliği Öğrenci Bilimsel Sempozyumu (İDU-DENT 2022) Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından organize edilen Uluslararası Diş Hekimliği Öğrenci Bilimsel Sempozyumu (İDU-DENT 2022) 22-23 Aralık 2022 tarihleri arasında Konferans Salonu’nda yapılan Açılış Töreni ile başladı.

Başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yaptığı sempozyuma yurt içi ve yurt dışından konuşmacılar katıldı.  Bilimsel komitesinde Avusturya, İtalya, Azerbaycan, Rusya, Çin ve Türkiye’nin de dahil olduğu dünyanın farklı ülkelerinden akademisyenlerin yer aldığı İDU-DENT 2022 Sempozyumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in açılış konuşmasıyla başladı. Tunçisper konuşmasında: “İDU-DENT 2022’in amacı; disiplinler arası çalışmaların giderek önem kazandığı günümüzde araştırma, proje ve uygulamaları tartışmak üzere Diş Hekimliği öğrencileri ve alanında deneyimli bilim insanlarını bir araya getirerek bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamaktır. Ayrıca öğrencilerimizin farklı uzmanlık dallarında çalışan araştırmacıların düzenlediği uygulamalı kurslar sayesinde Diş Hekimliği alanındaki yenilikleri tecrübe ederek mesleki becerilerini desteklenmesi temel hedeflerdendir. Bu bağlamda İDU-DENT 2022 Uluslararası Diş Hekimliği Öğrenci Bilimsel Sempozyumu’na katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Açılış Töreni’nin ardından Uluslararası Diş Hekimliği Öğrenci Bilimsel Sempozyumu (İDU-DENT 2022) oturumlar ile devam etti.