4.Uluslararası İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Kongresi (IMCIDU 2022)

Üniversitemizde 4.Uluslararası İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Kongresi (IMCIDU 2022) düzenlendi. 4. Uluslararası İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Kongresi (IMCIDU 2022) 9-11 Aralık 2022 tarihleri arasında konferans salonunda yapılan Açılış Töreni ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, konuşmasında “Üniversitemiz ev sahipliğinde bu sene birçok fakültemiz kendi geleneksel uluslararası kongrelerini gerçekleştirdiler. Bugün de dördüncüsünü gerçekleştiriyor olmaktan büyük heyecan duyduğumuz Uluslararası İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Kongresi’nde sizlerle beraber olmaktan mutlu ve gururluyuz. Çok sayıda bildiri sunumunun gerçekleştirileceği kongremize gösterdiğiniz yoğun ilgi için siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Üç gün sürecek olan kongremiz boyunca değerli yerli ve yabancı davetli konuşmacılarımızın oturumları devam ederken, eş zamanlı olarak sözlü bildiriler sunulacaktır” diyerek sözlerine son verdi.

Kongre Başkanlığını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yaptığı kongreye İzmir Demokrasi Üniversitesi Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Yekta Öncel, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen katıldı.  Amerika, İngiltere, Çin Halk Cumhuriyeti, Çekya, Yunanistan, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 11 yabancı davetli konuşmacı konuşmacının da yer aldığı konferanslar büyük ilgi gördü. 

Üç gün devam edecek olan 20 ayrı oturumda bilimsel bildirilerin konferanslar ile eş zamanlı gerçekleşeceği üniversitemizin geleneksel Uluslararası Tıp Kongresi açılış oturumu toplu fotoğraf çekilmesi ile son buldu.