Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Özel Eğitim Sempozyumu Düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Özel Eğitim Sempozyumu Üniversitemiz Konferans Salonu’nda düzenlendi.  Programa Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Sempozyum Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in açılış konuşması ile başladı.  Rektörümüz konuşmasında “3 Aralık Birleşmiş Milletler öncülüğü ile tüm dünyada Dünya Engelliler günü olarak kabul edilmiştir. Bu tarih bir kutlama tarihi değil, bir arada tek vücut halinde yapmakta olduğumuz farklı dezavantajları olan bireylerin farkına varma ve sorunlarına çözüm üretme günüdür. Üniversitemiz Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezi, Özel Eğitim Bölümü, Engelli Öğrenci Koordinatörlüğü gibi giderek gelişen ve sayısı artan birimleri ile öğretmenlerimize, ailelerimize ve alanda çalışan uzmanlara katkı sağlamayı hedeflemektedir.” diyerek sözlerine son verdi.

Sempozyum, açılış konuşmalarının ardından atölye çalışmaları ile devam etti ve katılan öğretmenlere katılım sertifikalarının verilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.