İzmir Demokrasi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleşti.

Üniversitemiz Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Narlıdere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dolunay Hamamizade, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Berna Dirim Mete ve Prof. Dr. Hüseyin Akay, Genel Sekreter Dr. Dilek Karaman, akademisyenler, öğrencilerimiz ve kıymetli aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper yaptı. Tunçsiper konuşmasında, öğrencilerimize dünyadaki en kutsal mesleklerden birini icra edeceklerini hatırlatarak, beyaz önlük giymenin hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı ve ilkeli olmanın, ayrıca hiçbir ayırım yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolü olduğunu belirtti. Konuşmasında ‘‘Bugün beyaz önlüklerinizi giyerek hekimlik mesleğine ilk adımınız atacaksınız. Alanlarında çok yetkin ve donanımlı hocaların eğiteceği siz sevgili öğrencilerimizin beyaz önlüklerinin temsil ettiği vicdani, ahlaki ve insani değerlerin kirlenmesine ve lekelenmesine asla izin vermeyeceğinize dair inancımız sonsuzdur. İzmir Demokrasi Üniversitesi ailesinin bir parçası olmak adına buraya gelirken göstermiş olduğunuz başarıyı kutluyor ve sizleri aramızdan görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Yolunuzun açık, hekimlik mesleğine ilk adımınızın sizlere ve ailelerinize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İzmir Demokrasi Üniversitesi Ailesine hoş geldiniz” ifadelerine yer verdi.

Program Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin önlük giyme töreni, ant okunması ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.