Başkan Prof. Dr. Muhsin Kar, Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Başlıklı Konferans Vermek Üzere İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi” başlıklı konferans vermek üzere İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne konuk oldu.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, akademik, idari personel ve öğrenciler katılım katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper tarafından yapıldı. Tunçsiper konuşmasında, 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümünün öneminden bahsetti konuşmasının son bölümünde ise İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin fiziki altyapısı hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Konferansta kalite kavramı, paydaşların kaliteye bakışı, yükseköğretimde kalite güvencesi, kalite güvencesinin hedefleri, kalite güvencesi sistemleri, YÖKAK’ın kalite güvencesi çerçevesi ve YÖKAK’ın faaliyetleri konularında ayrıntılı bilgiler veren Başkan Prof. Dr. Kar, yükseköğretimde kalite güvencesinin amacının öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak, üniversiteden işe geçiş sürecini hızlandırmak ve bu süreci mümkün olduğu kadar kısaltmak olduğunu dile getirdi. Konferans teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.