İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı.

Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi: “Büyük bir zafer ve inşanın adı olan Türkiye Cumhuriyeti, eşsiz bir vatan sevgisi, büyük bir azim ve kararlılık örneğidir. Bu başarıyla birlikte egemenlik, kayıtsız şartsız büyük Türk milletinin olmuştur.  Cumhuriyetin tarihsel kazanımları ve Cumhuriyetin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün modern ilke ve inkılapları ışığında, milletimizin ve demokrasimizin değerlerine güçlü bağlarla bağlı olmanın; ne kadar yüksek değerler olduğu her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. 99. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığıyla milletçe haklı bir gururu yaşıyor ve geçmişten aldığımız güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıyoruz. Bu itibarla bağımsızlığımızın ve demokrasimizin en önemli göstergesi olan Cumhuriyetimizi bu vatana kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor; Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum. Bayramımız kutlu olsun.”