İDÜ-DİLMER Türkçe Yeterlilik Sınavı / The Turkish Proficiency Exam

İDÜ-DİLMER TÜRKÇE YETERLİLİK SINAVI

24 EKİM 2022 Pazartesi

• Türkçe Yeterlilik Sınavı 24 EKİM 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da İzmir Demokrasi Üniversitesi Uzundere Yerleşkesi’nde yapılacaktır. Avrupa Dil Portfolyosuna bağlı olarak C1 ve C2 seviye Türkçe dil yeterliliğine sahip adaylara İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından onaylanmış “Türkçe Yeterlilik Sertifikası” verilecektir.

SINAV HAKKINDA BİLGİ

• 24.10.2022 tarihinde saat 10:00’da yüz yüze İzmir Demokrasi Üniversitesi Uzundere Yerleşkesi’nde yapılacaktır.
  • Sınav iki oturumda tamamlanır. Saat 10.00’da başlayan ilk oturum 12.20’de tamamlanacaktır. İlk oturum 60 çoktan seçmeli (beş şıklı) sorudan oluşan dinleme, okuma-anlama ve bir konu hakkında kompozisyon yazacakları yazma bölümlerinden oluşmakta ve toplam 140 dakikadır.
  • İkinci oturum saat 13.00’da başlayacaktır. İkinci oturumda adayların konuşma becerisi ölçülecektir. Her adayın bireysel olarak katılacağı bu oturumda adaylara 5 ile 10 dakika arası süre verilecektir. Konuşma sınavı için randevu saatleri sınav günü sizlere duyurulacaktır.
  • İzmir Demokrasi Üniversitesi Dil Eğitimi ve Uygulama Merkezi tarafından uygulanan sınavın soru ve süre dağılımları aşağıdaki gibidir:
Öğr. AlanıSoru SayısıPuan KatsayısıSüre
Dinleme101025 dakika
Okuma-Anlama505075 dakika
Yazma12040 dakika
Konuşma12010 dakika
Toplam 100140 dakika

SINAVA KATILMAK İÇİN

• Sınava isteyen herkes katılabilir. Özellikle İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencisi olma zorunluluğu yoktur.
  • Sınava katılmak isteyenler, en geç 22 Ekim 2022 saat 17:00’a kadar sınav ücreti ödenmelidir.
  • Bankaya para yatırıldıktan sonra en geç 22 Ekim 2022 Saat 20.00’a kadar Türkçe Yeterlilik Sınavı için idudilmer@idu.edu.tr adresine email olarak sınav ücretinin bankaya yatırıldığını gösterir dekont ve pasaport fotoğraflarını/taramalarını gönderilmesi ve  başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Sınav Ücreti 500 TL’dir.
  • Sınav ücretleri aşağıdaki hesaba bankaya giderek veya internet bankacılığı ile yatırılmalı, açıklama kısmına sınava girecek adayın tam adı soyadı yazılmalıdır.  Mutlaka paranın yatırıldığını gösterir dekont/makbuz alınmalı ve idudilmer@idu.edu.tr adresine pasaport fotoğrafı/taraması ile gönderilmelidir.

Banka Adı: Ziraat Bankası Fahrettin Altay Şubesi

IBAN:         TR 4200 0100 1533 8776 9481 5016

• Sınavlar tam belirtilen saatlerde başlayacağı için öğrencilerimizin sınav saatlerinden en az 1 saat önce sınav binasına gelmeleri gerekmektedir.  İzmir Demokrasi Üniversitesi Uzundere Yerleşkesi için 977 nolu Eshot hattını kullanabilirsiniz. (977 nolu otobüs Üçkuyular İskele’den kalkar, İzmir Demokrasi Üniversitesi Uzundere Yerleşkesi’ne gider.
  • İnternet adresi:       https://www.eshot.gov.tr/tr/UlasimSaatleri/977/288
  • Sınava gelirken öğrencilerin fotoğraflı kimlik/pasaport yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
  • Öğrenciler sınav için kendilerine ait kurşun kalem ve silgi yanlarında getirmelidir. Sınavda tükenmez kalem kullanılmaz.
  • Adayların kalem, silgi vb araç gereçleri paylaşmaları yasaktır.

Bilgi içi:  http://idudilmer.idu.edu.tr/                                    Email:  idudilmer@idu.edu.tr