Tusaş Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik ve Heyetinden Üniversitemize Ziyaret

TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik ve beraberindeki heyet Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette eğitim-öğretim konularının yanında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret, TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik’in şeref defterini imzalaması ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Üniversitemizde “TUSAŞ’ta Ar-Ge ve Yerlileştirme/Millileştirme Aktiviteleri” Konulu Konferans Düzenlendi

YÖK Denetleme Kurulu Üyesi ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Demokrasi Üniversitesi “TUSAŞ’ta Ar-Ge ve Yerlileştirme/Millileştirme Aktiviteleri” konulu konferansını vermek üzere İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin misafiri oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in ev sahipliğinde yapılan konferansı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Berna Dirim Mete, Prof. Dr. Hüseyin Akay, Genel Sekreter Dilek Karaman, akademik ve idari personel takip etti.

Konferansın açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper yaptı. Tunçsiper konuşmasında İzmir Demokrasi Üniversitesinin fiziki alt yapısı, Akademik idari yapısı, programlar hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.

Rektörümüzün konuşmasının ardından ise Prof. Dr. Erdal Çelik söz aldı.

Geleceğin Projelerini Genç Mühendislerle Yapacağız

Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda yer alan TUSAŞ ile ilgili bir sunum yapan Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, 4 milyon metrekarelik dev bir komplekste, Türkiye’nin en büyük, dünyada ise dördüncü sırada olan kompozit merkezine sahip olduklarını kaydetti. Geleceğin projelerini genç mühendislerle birlikte yapacaklarını belirten Prof. Dr. Çelik, “Üniversitelerimizde, teknoparklarımızda yoğun çalışmalar yapıyoruz. Dünyanın dört bir tarafında ofislerimiz var ve bilgilerin yurt içine transferlerini sağlıyoruz. Uçak, İHA, helikopter, uzay sanayi alanlarında sadece yurt içi değil yurtdışındaki şirketlere de yoğun destek veriyoruz” dedi.

Konferans Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik’e çiçek takdimi, teşekkür belgesi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.