Ortak Zorunlu İngilizce Muafiyet Duyurusu

İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ

Yabancı Dil I ve II Dersleri Muafiyet Sınavı Duyurusu

Üniversitemize Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Dikkatine!

• Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet Sınavı Tarihi: 05.10.2022 saat 20.00-21.00 arası

• Eğitim dili %100 Türkçe olan bölümler için Zorunlu Yabancı Dil I ve II Dersleri (zorunlu) Muafiyet Sınavına yalnızca Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrenciler katılabilecektir.
  • İzmir Demokrasi Üniversitesi birinci sınıf öğrencilerinin yükümlü olduğu ortak zorunlu İngilizce dersleri için bir yeterlilik sınavı yapılır. Bu sınav tek oturumda gerçekleşir. Bu sınavdan 60 ve üzeri alan öğrenciler muaf olurlar. Ortak zorunlu yabancı dil muafiyet sınavından 60 ve üstü alan öğrencilerin notu, İDÜ Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre harf notuna çevrilir ve bu not her iki dönem için aynı harf notu olarak öğrenci transkriptine işlenir.
  • Zorunlu Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı online olarak Microsoft Forms üzerinden gerçekleştirilecektir.
  • Sınav günü mesai saatleri içerisinde www.idu.edu.tr web sitemizden sınav linki paylaşılacaktır.
  • Sınavdan önce MS Teams ve MS Forms’a nasıl erişebileceğiniz ile ilgili bilgileri https://idu.edu.tr/?p=21515 adresinden öğrenmeniz gerekmektedir. Bu konudaki tüm sorumluluk öğrencilere aittir. Sınava yalnızca std uzantılı öğrenci hesabınızla girebilirsiniz.
  • Sınavlar tam belirtilen saatlerde başlayıp biteceği için öğrencilerimizin sınav saatinden en az 10 dakika önce online platformda hazır olarak beklemeleri çok önemlidir.
  • Sınav A1 (Elementary) seviyesinin tamamını kapsamaktadır.
  • Cep telefonuyla girecek öğrencilerimiz için bazen ekranda kayma olabilmektedir. Bunu fark ettiğiniz anda çıkış yapıp tekrar giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Sınav dosyası açıldığında sistem bazen tekrar şifre girişi isteyebilir. Şifrenizi girince tekrar sınav kağıdını görebilirsiniz.
  • Yukarıda belirtilen saat aralıklarında sınavınızı göndermeniz çok önemlidir. Geç gelen dosyalar için sistem otomatik olarak “Bu formun son tarihi geçti” uyarısı verecektir ve o bölüm için vermiş olduğunuz yanıtlar geçersiz olacaktır. Bu yüzden sınav formlarınızı göndermeyi son ana bırakmayınız.
  • Ekran üzerinde kalan süre gösterilmemektedir. Her öğrenci kendi süresini kendisi takip edecektir.
  • Muafiyet sınavlarının telafisi olmamaktadır. Herhangi bir aksaklık yaşamamak için tedbirlerinizi baştan almanız çok önemlidir. Sınav esnasındaki her türlü sorumluluk öğrenciye aittir. Eğer bir sorunuz olursa feyyaz.demirer@idu.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.
  • Sınav formunu yalnızca bir kere gönderebilirsiniz. Gönder seçeneğini tıkladıktan sonra form üzerinde değişiklik yapamazsınız.
  • Tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.