Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper Akit Tv’nin “Eğitim Atlası” Programına Canlı Yayın Konuğu Oldu

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Akit TV’de canlı olarak yayınlanan Eğitim Atlası programına konuk oldu.  Prof. Dr. Ahmet Akın’ın sunucusu olduğu programda, Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper programa davetleri için Ahmet Akın’a teşekkürlerini dile getirdi.

Programın açılışında Rektör Tunçsiper, 2017 yılının başında kurucu rektör olarak atandığı İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin kısa süre içerisinde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine başladığını belirtti. 2017 yılından itibaren bölümlere öğrenci alımı gerçekleştiren İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde 10 fakülte, 3 yüksekokul ve 3 enstitü bulunmaktadır. Rektör Tunçsiper, 2022 yılı itibariyle İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde yaklaşık 42 bölümün aktif olduğunu, bu bölümlerin üçte birinde ise eğitim dilinin İngilizce olduğunu vurguladı. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin manevi değerlere de çok bağlı bir kurum olduğunu belirten Rektör Tunçsiper, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne verdikleri önemden, idari ve akademik personel ile birlikte öğrencilerin ve halkın da katılımıyla gerçekleştirdikleri etkinliklerden bahsetti.

Ana yerleşke ve yapımı biten Uzundere Yerleşkesi hakkında tanıtıcı bilgiler veren Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, sözlerine İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin olanaklarından bahsederek devam etti. Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde yapılan TÜBİTAK ve Avrupa Birliği projelerinden bahsettikten sonra üniversitenin yurtdışındaki çok sayıda üniversite ile Erasmus+, Mevlâna gibi programların yürütüldüğünü ve ikili protokoller ile anlaşması bulunduğunu ifade etti. Ayrıca İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin Stanford Üniversitesi ve Koç Üniversitesi ile yaz kursları düzenlediğini belirtti. Rektör Tunçsiper, üniversite olarak dönem boyunca birçok kongre, sempozyum düzenlediklerini ve ayrıca öğrencilerin katılımıyla birçok bilimsel etkinlik düzenlendiğini vurguladı.  Rektör Tunçsiper, güçlü bir akademik kadroya sahip olduklarını ifade ettiği açıklamasında, Almanya’nın Lindau kentinde bu yıl 71.si düzenlenen, Nobel ödülü almış saygın bilim insanları ile genç araştırmacıları bir araya getiren Lindau Nobel Laureate Toplantısı’na, üniversitemizden Dr. Öğr. Üyesi Ece Ekşin Çerkezoğlu’nun katılmaya hak kazanmasından gururla bahsetti.

Hedeflerinin Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 10’a girmek olduğunu belirten Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper sözlerini, 20 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde tüm akademik personelin katılımıyla gerçekleşecek olan tanıtım günlerinin haberini vererek tamamladı.

Haber ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin sunduğu olanaklar (akittv.com.tr)