TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Tarafından Yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ile Öğrencileri Sanayiye Yönelik Çalışmalar Yapmaya Yönlendiren “2209-B – Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2021/2 Dönemi Kapsamında Yapılan Başvuruların Destek Sonuçları Açıklandı

Üniversite öğrencilerini bir danışman eşliğinde araştırma yapmasını teşvik ederek, geleceğin Türkiye’sinde yeni ufuklar açacak bilim insanları olarak yetişmesini hedefleyen, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ile öğrencileri sanayiye yönelik çalışmalar yapmaya yönlendiren “2209-B – Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2021/2 dönemi kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı.

Üniversitemiz fakülte ve yüksekokulları tarafından yapılan araştırma projesi başvurularından 17 Adedi “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında, 5 adedi “2209-B- Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” kapsamında TÜBİTAK programlarından destek almaya hak kazandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, üniversitemizin, öğrenci odaklı çalışma ve yönetim yaklaşımlarına dikkat çekerek, öğrenci araştırma projelerinin, geleceğin bilim insanlarının ülkemize kazandırılması açısından önemini vurguladı. 2021/2 döneminde 17 araştırma projesi ile bu dönemde ilk defa destek alması onaylanan 5 adet sanayi destekli öğrenci projesinin, öğrencilerin teknolojik gelişmelere yatkınlığının arttırılması, yenilikçi fikirlerinin hayata geçirilmesindeki değerini ifade etti. Bu kapsamdaki araştırmaların önümüzdeki yıllarda daha da arttırılacağını ifade eden Prof. Dr. Bedriye TUNÇSİPER, ar-ge çalışmaları başta olmak üzere, ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik tüm araştırmalara her türlü desteğin sağlanmaya devam edeceğini belirterek, projeleriyle bilim dünyasına katkı sunan öğrencileri ve danışman hocaları tebrik etti.