Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarafından III. Seminer Günleri Düzenlendi

Üniversitemiz Konferans Salonu’nda 26-27 Mayıs 2022 tarihleri arasında III. Seminer Günleri düzenlendi. Seminere Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yanı sıra davetli konuşmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. İki gün boyunca yoğun katılımın olduğu seminerde, 16 oturumda 21 anabilim dalında 37 programa kayıtlı lisansüstü öğrencilerin 86 çalışması dinleyicilere sunuldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in açılış konuşması ile başladı. Rektörümüz konuşmasında, YÖK’ün belirlemiş olduğu yüksek öğretim vizyonuna göre gerekli sayısal büyümenin doygunluğa ulaştığını ve bundan böyle odaklanılması gereken sürecin nitelik ve kalite çerçevesinde dikey büyüme olduğunu belirtti. 2017 yılında eğitim hayatına başlayan üniversitemizde, zaman kaybetmeksizin açılan lisansüstü programlarla akademik uzmanlaşma yolunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Rektörümüz, tamamlamak üzere olduğumuz 2021-2022 akademik yılı itibariyle; 421 mezun veren Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün, 21 anabilim dalında 23 tezli ve 9 tezsiz yüksek lisans ve 5 doktora programı olmak üzere toplam 37 program kapsamında çalışmalarına devam eden toplam 432 öğrencisi bulunduğunun altını çizdi.

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gönüllü Atakan tarafından “Kadın Kooperatifleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.