Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin Üniversitemizde “Dilimiz Kimliğimizdir” Adlı Konferans Verdi

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin Üniversitemizde “Dilimiz Kimligimizdir” adlı konferans verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’i makamında ziyaret eden Prof. Dr. Gürer Gülsevin, ardından konferans salonunda akademisyenlerimize ve öğrencilerimizle buluştu.

Konferansın açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, “Dil insanların sadece duygu, düşünce ve isteklerini anlatmak, birbirleriyle iletişim kurmak amacıyla kullandıkları bir araç değildir. Toplumu ortak değerler etrafında birleştiren, maddî ve manevî değerlerini gelecek kuşaklara aktarabilmelerini sağlayan bir milletin en temel yapı taşlarından biridir. Bir milletin birlikteliği kendi diline karşı duyduğu sevgiye bağlıdır. Ana dili olmadan millî duygunun oluşmasını bekleyemeyiz.” ifadelerine yer verdi ve Sayın Prof. Dr. Gürer Gülsevin’e üniversitemize teşrifleri için teşekkürlerini iletti. Konferansta, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Türk dilinin dünya dilleri ve kültürleriyle olan ilişkileri üzerinde durdu. Türkçenin konuşur sayısı ve statüsü bakımından yaşayan diller arasında önemli bir noktada olduğunu vurgulayan Gülsevin, Türkçenin konuşma dili, yazı dili, devlet dili ve eğitim dili olarak varlığını sürdüren bir dünya dili olduğunu aktardı.

Konferans hediye takdimi, teşekkür belgesi verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.