KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar Üniversitemizde Gençlerle Buluştu

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İzmir temsilciliği tarafından İzmir Demokrasi Üniversitesi Konferans Salonu’nda, “Genç KADEM Gençlik Buluşmaları” KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Programa Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı, KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Sümeyye Erdoğan Bayraktar Hanımefendi, İzmir Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger’in eşi Fatma Köşger Hanımefendi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçisper’in yanı sıra kamu kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Söyleşide Sayın Sümeyye Erdoğan Bayraktar; 28 Şubat döneminde yaşadıklarını, eğitim hayatını, KADEM’in kuruluş amacını ve faaliyetlerini anlatarak gençlere tavsiyelerde bulundu. Bayraktar, 28 Şubat ile başlayan dönemin, bu ülkenin evlatlarının kendi ülkelerinde var olabilme ve özgürlük mücadelesi olduğunu belirtti. O süreci kendilerinin yaşadığını, daha genç nesillerin de dinlediğini ifade eden Bayraktar, “Bizler, bu vatanın evlatları olarak vatanın karşısındaki en büyük tehdit olmakla itham edildiğimiz, kapılardan kovulduğumuz, insan haklarımızın gasp edildiği, sosyal aşağılanmaya maruz kaldığımız, tecrit edildiğimiz, iş bulamadığımız, geçimimizi sağlayamadığımız, zorunlu olarak gurbete gittiğimiz ve senelerce şu cennet vatanın gökyüzünün altında dimdik durabileceğimiz günün hasretiyle beklediğimiz günlerden geliyoruz.” sözlerine yer verdi.

Program, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in KADEM Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’a hediye ve çiçek takdiminin ardından son buldu.