Üniversitemizde 10-16 Mayıs Engeliler Haftası Dolayısıyla Farkındalık Etkinlikleri Devam Ediyor

Engeliler Haftası Farkındalık Etkinliklerinin üçüncü gününde Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimizin katılımı ile görme ve işitme yetersizliği olan bireyleri anlamaya yönelik farkındalık etkinlikleri gerçekleştirildi.

Temel bilgilendirmeler sonrasında üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilmiş olan etkinlerde üniversitemiz öğrencileri ve personeli gözleri kapalıyken kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalıştılar.

Bir diğer etkinlikte ise ikili eşleşen katılımcılardan birisi kulaklık ile müzik dinlerken, diğeri kendisine söylenen kelimenin ne olduğunu anlamaya çalıştı. Uygulamalı empati eğitimiyle oldukça eğlenceli geçen etkinliklerde gönüllü olan katılımcılar oldukça önemli kazanımlar elde etiklerini dile getirdi. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.