İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 

Rektörümüz Tunçsiper mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

“Bir ulu çınar gibi büyüyen meclisimiz bugün kapılarını milletimizin temsilcilerine açalı tam 102 yıl oldu. Vatanın en zor zamanlarında milletin ortak iradesinin bir yansıması olan meclisimiz, yokluklar içerisinde mücadele vererek bağımsızlığımızın kazanılmasında önemli roller üstlenmiştir. Ne mutlu bize ki tarihimiz açısından çok önemli bir yere sahip 23 Nisan’ı aynı zamanda dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak da kutlamaktayız.  Bu bize gösteriyor ki geleceğimizin dizginlerini elimize almak için giriştiğimiz mücadele yine geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan edilmiştir. Bu şuuru asla unutmamamız gerekmektedir. Türkiye olarak her zaman çocuklarımızın refahı ve mutluluğu için çaba gösterdik. Dünya olarak yaşadığımız bu zor günlerde de bu tavrımız aynen devam etmektedir. Tüm bu düşüncelerle TBMM’nin açılışının 102’nci yılında, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devletimiz için canını hiçe sayarak mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum.”