Üniversitemizde “Otizm Farkındalık Günü” Etkinliği Düzenlendi

4 Nisan 2022 Pazartesi Günü üniversitemiz Konferans Salonu’nda İzmir Demokrasi Üniversitesi Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Otizm Farkındalık Günü” etkinliği Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in açılış konuşmasıyla başladı. Rektörümüz konuşmasında, “İzmir Demokrasi Üniversitesi her konuda bölgesinde öncü üniversite olmaya devam etmektedir. Geçen sene Ege Bölgesi’nde bir ilk olarak kurulan Otizm Uygulama ve Araştırma Merkezi’miz ile beraber özel gereksinimli otizmli çocuklarımızın farklılıkları ve ihtiyaçları konusunda duyarlı yetkin kadrolarımızla her alanda etkin şekilde çalışmaya hızla devam edeceğiz. Bu konuda yetkili iç ve dış paydaşlarımızla iş birliği ve projelerimize başlamış bulunmanın heyecanını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Yine üniversitemizde otizmli gençlerimiz lisans ve yüksek lisans eğitimlerine, müzik alanında da İZOT Otizm Koromuz çalışmalarına başarıyla devam etmektedir. Gençlerimizin çeşitli alanlarda gösterdikleri üstün mücadelelerini tüm öğretim üyeleri ve idarecilerimizle beraber sonuna kadar destekleyeceğimizi bilmenizi istiyoruz. Otizmde erken tanı ve erken kaliteli eğitsel ve tıbbi müdahaleler hayat kurtarıcıdır.” ifadelerine yer verdi. Etkinlik, Otizm Uygulama Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Pınar Uran Kurtgöz’ün konuşmasıyla devam etti.

 

Konuşmaların ardından eğitmenler Özen Köseoğlu ve Ertan Köseoğlu’nun rehberliğinde Konak Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun öğrencilerine yönelik Seramik Atölyesi düzenlendi.

 

Etkinliğe İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu verdikleri konserle destek verdi. Etkinlik kapsamında Konak Moris Bencuya Özel Eğitim Uygulama Okulu Halk Oyunları Topluluğu, halk oyunları gösterilerini sergiledi.

 

Etkinlik katılan otizmli çocuk ve gençlerimiz için aileleri, eğitimcileri ve öğrencilerimizle birlikte çoşkuyla kutladıkları bir şenliğe dönüştü.