Otizm Farkındalık Günü Üniversitemizde Coşkuyla Kutlandı

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü üniversitemizde gerçekleştirilen etkinlik ile kutlandı. Saygı duruşu sonrası İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT) tarafından İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan etkinlik, İZOT tarafından gerçekleştirilen konser ile devam etti.

 

İzleyenlerin keyifli anlar geçirdiği konserin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper sahneye çıkarak koroya eşlik etti. Konser sonrası Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şube Müdürü Ali Civril konuşmalarında üniversitemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliklerinden bahsetti. Sonrasında açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Rektörümüz, otizm spektrum bozukluğuna toplumumuzdaki bakışın değişimine değindi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde otistik bireylere yönelik verilen hizmetlerden ve ileriye yönelik gerçekleştirilmesi planlanan etkinlik ve projelerden bahsetti. Etkinlikte Dr. Serdal Özgözgü, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Karabağlar Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından 2021 yılından beri sürdürülmekte olan Karabağlar Özel Eğitim Hizmetlerini Güçlendirme Projesi hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Dr. Özgözgü’nün sunumu sonrası İzmir Demokrasi Üniversitesi Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emre Ünlü, proje kapsamında gerçekleştirilmiş olan kolaylaştırıcı kişi eğitimleri hakkında bilgilendirme yaptı.

 

Etkinlik Üniversitemiz Özel Eğitim bölümü öğretim elemanları tarafından kolaylaştırıcı kişi eğitimi almış olan 85 öğrenciye sertifikalarının verilmesi ve Özel Eğitim bölümü öğrencilerimizin kolaylaştırıcı kişi olarak görev yapacakları 20 ilköğretim kurumuna uğurlanmaları ile son buldu.