Üniversitemizde Sağlıklı İletişim, Sağlam Gelecek Çalıştayı Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Konferans Salonu’nda İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ve Üniversitemiz iş birliği ile “Sağlıklı İletişim, Sağlam Gelecek” adlı çalıştay düzenlendi.

 

Çalıştaya İzmir Vali Vekili Sayın Faik Arıcan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği, Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina, kamu kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina açılış konuşmasını yaptı. 

 

Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper protokol konuşmalarında, “Sağlıklı İletişim Sağlam Gelecek sloganıyla düzenlenen dördüncü çalıştayın Üniversitemizde olması çok önemli. İzmir Demokrasi Üniversitesi kurulduğu günden itibaren, yükseköğretim kurumu olmanın verdiği sorumlulukla, toplumun sorunlarına, gençlerimizin problemlerine odaklanan ve topluma hizmeti bir misyon olarak kendine belirlemiştir. Bugüne kadar yaptığımız gerek akademik gerekse sosyal içerikli etkinliklerde öncelikli hedefimiz toplum ile akademiyi buluşturmaktır. Eğitim sürecinin yalnızca akademi ile sınırlandırılması, çocuklarımızın ihtiyacının yalnızca bilgi olduğu düşünülmesi, okul-öğrenci-aile arasında iş birliği kurulamamasından kaynaklanmaktadır. Bu açıdan  İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü bünyesinde başlatılan bu çalıştaylar için Sayın Müdürüm Hatice Suna Bina’ya ve ekibine, bu etkinliğe katılan, destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyor; çalıştayın herkes için verimli olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi. Protokol konuşmalarının ardından İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Karkın, Dr. Öğretim üyesi Orçun Berrakçay, Dr. Öğretim üyesi Pınar Şahin’in müzikoloji bölüm öğrencileriyle organize ettiği Müzik Dinletisi gerçekleştirildi.

 

“Sağlıklı İletişim, Sağlam Gelecek” konulu çalıştay, masa çalışmaları ve raporlarının hazırlanması ile tüm gün İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde sürdürüldü.