Üniversitemizde “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” Etkinliği Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi Konferans Salonu’nda “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği” düzenlendi. Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in yanı sıra İzmir Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. Kademe Okul Müdürü Turgay Toprak, 18 Down sendromlu öğrenci ve akademisyenler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in konuşması ile başlayan etkinlik, Rektörümüz Bedriye Tunçsiper’in öğrenciler ile tanışması ve hatıra fotoğrafı çektirmesi sonrası İzmir Demokrasi Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile devam etti. Güzel Sanatlar Fakültesi Müzikoloji ve Grafik Tasarım Bölümü öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen müzik ve resim atölyelerinde Down sendromlu öğrenciler keyifli anlar geçirdiler.