Rektörümüz Tunçsiper, Yönetimde Kadın Olmak Paneline Katıldı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Gazi Üniversitesi’nde “Yönetimde Kadın Olmak” konulu panel düzenlendi. Panele  Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigâr Demircan, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayşegül Özcan, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, kamu kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, müzik dinletisi ile devam etti. Panelin açış konuşmasını Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız yaptı.  Panele telekonferans yöntemiyle bağlanan Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı, Bakanlığın kadın haklarıyla ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan yaptı. Panelde konuşmacı olan Rektörümüz konuşmasında kendi eğitim-öğretim yıllarına ait anılarına yer vererek, bugün 10 Fakülte 3 yüksekokul 3 enstitüde 42 bölümde ve enstitülerde sürdürülen 65 lisansüstü programda eğitim gören İzmir Demokrasi Üniversitesi öğrencilerinin daha başarılı olması için çalıştığını vurguladı. Kadınlar barış ve huzur ortamında yaşamak istediğini belirten Rektörümüz, Peygamber Efendimiz “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” sözü ile kadına verilmesi gereken değerin altını çizdi. Toplumsal hayatta kadının güçlendirmenin ve kadın istihdamının gerekliliğini belirtti.

Panel Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız tarafından panelistlere hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

 

Haber ile ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Gazi Üniversitesi Yönetimde Kadın Olmak Paneli — Yandex video arama