Üniversitemizde Kadının Bağımlılıkla Mücadele Rolü Konulu Konferans Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi ile KADEM İzmir Temsilciliği iş birliğinde Üniversitemizde Kadının Bağımlılıkla Mücadele Rolü konulu konferans düzenlendi.

Etkinliğe; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in değerli eşi Sayın Fatma Köşger Hanımefendi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği’nin değerli eşi Özlem Öneği Hanımefendi, KADEM İzmir İl Başkanı Arzu Günaydın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, idari ve akademik personel ile öğrenciler katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde  Rektörümüz, “Toplum sağlığımız için tehdit oluşturan en önemli sorunlardan biri bağımlılıktır. Bağımlılık, aile gibi temel toplumsal kurumlara zarara verdiği gibi, sağlıklı bir neslin yetişmesi önünde de bir engel oluşturmaktadır. Kuşkusuz bağımlılıkla mücadelede eğitim ön plana çıkar. Eğitim ise ailede başlar. Bu anlamda ailenin temelini oluşturan kadınlarımız, annelerimiz, kendi çocuklarının ve dolayısıyla gelecek nesillerin yetişmesinde büyük bir sorumluluk üstlenmektedir. Bu bakımdan kadını sosyal, kültürel, ekonomik bakımdan güçlendirmek, aileyi ve gelecek nesli de güçlendirmek anlamına gelir. Bağımlılık çeşitli alt türleri olan toplumsal bir problemdir. Bireysel gibi görünmekle birlikte neden olduğu kayıplar sebebiyle toplumsal refah ve kalkınma önünde ciddi bir engeldir. Bu nedenle mücadele edilmesi gereken bir sorundur. Üniversiteler, yerel yönetimler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları birlikte hareket etmeli, bağımlılık hakkında farkındalık oluşturulmasından bağımlıkla mücadeleye, bağımlılık tedavisinden bağımlıların sosyal uyumuna kadar birlikte çalışmalı, projeler üretmelidir. Ancak bu şekilde başarılı ve yaygın bir mücadele sağlanabilir. Bu açıdan ülkemizde kadın ve aile çalışmaları alanında etkinlik gösteren KADEM, büyük bir sorumluluğu üstlenmiştir. İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak KADEM iş birliğinde hayata geçirdiğimiz birçok proje, seminer, konferans gibi akademik ve sosyal etkinliklerle bu sürece destek verdiğimizi düşünüyorum. Bu katkı her geçen gün artarak devam edecektir.” ifadelerine yer verdi. Rektörümüz Tunçsiper’in konuşmasının ardından ise panelistler sunumları ile katılımcılara bilgiler aktardılar.

Panel, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.