Üniversitemizde Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Tarafından KADES Eğitiminin İlki Düzenlendi

İzmir Demokrasi Üniversitesi konferans salonunda 8   Mart   Dünya   Kadınlar   günü etkinlikleri kapsamında Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Karabağlar Sosyal Hizmetler Müdürlüğü iş birliğinde İzmir   Demokrasi   Üniversitesi   Kadın   ve   Aile Çalışmaları   Uygulama   ve   Araştırma   Merkezi   tarafından   Kadına   Yönelik   Şiddetle Mücadelede Farkındalık ve KADES Eğitimi’nin ilki düzenlendi.

 

Eğitime Üniversitemiz Rektörü Prof.  Dr. Bedriye   Tunçsiper’in yanı sıra Karabağlar İlçe   Emniyet Müdürü Cemal   Cihan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Adem Soylu, Karabağlar   Sosyal   Hizmet   Merkezi   Müdürü   Fatma   Kübra   Gönenli, akademik ve idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Farkındalık ve KADES Eğitimi Rektörümüz Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper’in konuşması ile devam etti. Rektörümüz Tunçsiper, konuşmasında, kadına yönelik şiddetin küresel bir problem olduğunu, kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddetin toplumsal bir problem olarak varlığını sürdürdüğünü ve problemin çözümü için farklı kurum ve kuruluşların birada olduğu acil eylem planlarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.  Her türlü şiddetin çözümünün öncelikli olarak kadınların farklı alanlarda güçlendirilmesi, farkındalığının arttırılması ve eğitimle mümkün olabileceğini önemle vurguladı. Şiddeti önlemeye yönelik her tür eğitime erkeklerin de dahil edilmesi son derece önemli olduğunu belirterek, İzmir Demokrasi Üniversitesinde bu yönde farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi. Rektörümüz   Prof.   Dr.   Bedriye   Tunçsiper’in   konuşmasının   ardından   Kadına   Yönelik Şiddetle   Mücadelede   Farkındalık   ve   KADES   Eğitim   sunumu   yapıldı.

 

Program, Üniversitemiz   Rektörü   Prof.   Dr.   Bedriye   Tunçsiper’in   eğitim iştirakçilerine ve   eğitmenlere Teşekkür Belgesi takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.