TEKNOFEST 2022 Teknoloji Yarışmaları Başvuruları Başladı!

Türkiye’ nin gelişmesi ve her alanda bağımsızlığını güçlendirmesi ile ilgili hedefleri doğrultusunda milli ve özgün teknolojik ürün ve sistemler geliştirilmesine yönelik çalışmalar büyük bir azimle sürdürülüyor. Bu çalışmaların en önemli unsurları; toplumun bütün katmanlarının bu hedefler doğrultusunda motivasyon kazanması, ileri teknoloji projelerini geliştirecek insan kaynağının eğitilmesi ve desteklenmesidir. “Milli Teknoloji Hamlesi” olarak tanımlanabilecek bu süreçlerde başarı elde edilmesinin ön koşullarından biri ise tüm dünyada yüksek teknoloji projelerinin lokomotifi olarak kabul edilen havacılık ve uzay alanlarında gelişme kaydedebilmektir.

 

Son dönemde güçlü teknoloji ekosistemi ve dinamik genç nüfusu ile yüksek teknoloji üretimi ve ihracatı konusunda önemli mesafeler kat edilmiştir . Hemen her alanda dünyanın enleri arasına giren yüksek teknolojileri üretecek kabiliyetlere ve gençlere sahip olan ülkemiz, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda ” Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye” hedefini gayretli bir şekilde çalışarak sürdürmektedir.

 

Bu hedefler doğrultusunda ilki 2018 yılında gerçekleştirilen ve bu sene 5’incisi Samsun merkezli olarak Karadeniz bölgesinde gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali , ülkemizin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan kurum ve kuruluşlarının aralarında bulunduğu 87 kurum ile birlikte düzenlenmektedir.

 

TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen fuar etkinlik alanları, uçuş gösteril eri, seminerler ve aktiviteler ile toplumun her kesiminin Milli Teknoloji Hamlesi’ne olan ilgisinin artırılması hedeflenmiş­ tir. Bu faaliyetler ile birlikte bu sene 39 farklı teknoloji yarışmasıyla da ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunulması amaçlanmıştır . İlkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençlerin, mezunların ve profesyonellerin katılabileceği yarışmalarda ön elemeyi geçen takımlara 15 Milyon TL’ den fazla malzeme desteği ve finale kalan takımlara ulaşım-konaklama desteği sağlanacak, dereceye giren takımlara ise 6 Milyon TL’den fazla para ödülü verilecektir.

 

Savaşan İHA, Robotaksi – Binek Otonom Araç , Ulaşımda Yapay Zeka gibi TEKNOFEST’in klasik hale gelen kategorilerine ilaveten Hyperloop Geliştirme, İklim Değişikliği Araştırma ve Dikey İnişli Roket gibi geleceğin önemli odak alanlarındaki yeni kategorilerin eklendiği teknoloji yarışmaların son başvuru tarihi 28 Şubat 2022’dir. TEKNOFEST hakkında detaylı bilgiler, yarışma başvuru linkleriyle birlikte teknofest.org sitesinde mevcuttur.