İzmir Demokrasi Üniversitesi Akademisyeni Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Stanford Üniversitesi’nin yaptığı araştırma sonucu her yıl yayınladığı dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste, geçtiğimiz günlerde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Elsevier Yayıncılık tarafından yayımlandı ve İzmir Demokrasi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Nazife Eraslan Doğan, “Yıllık Etki” kategorisinde bu listeye girdi.

Sıralama, “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki kategori olarak listelendi. Listenin oluşturulmasında; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı. Listede, “Yıllık Etki” kategorisinde Dünyada ilk %2’ye giren 190.063 bilim insanları değerlendirildi. Dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Türkiye’den 1.150 bilim insanı dahil oldu.

Haber ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.